Repere Istorice

  • 1999: la Adunarea Generala Anuala a Bisericii Betania, din 17 ianuarie, orele 10.00, se propune si se voteaza constituirea noii biserici; din predica fratelui Cluceriu din Apoc. 3:7-13 se inspira numele bisericii. In aceeasi zi, de la orele 18.00 are loc primul serviciu al Bisericii Crestine Filadelfia, intr-o sala de curs a Liceului Betania. In 24 ianuarie se constituie biserica si se intocmeste lista membrilor fondatori, 70 de membri transferati de la Biserica Betania.
  • 2000: in luna aprilie se cumpara imobilul de pe Str. Plugarilor 11 (resp. Rahovei 62), se incep lucrarile de reamenajare si, in 17 septembrie, are loc primul serviciu al bisericii la aceasta adresa, unde functioneaza si in prezent.
  • 2001: in luna octombrie se cumpara, de la fratele Contiu Ioan din comuna Gura Raului, un teren in suprafata de aproximativ 6.000 mp, cota 1230 m, zona Bliderei (8 km inainte de Statiunea climaterica Paltinis, 1420m altitudine), teren unde se va incepe construirea Muntelui Rugaciunii Horeb.
  • 2003: in luna august incep lucrarile la Muntele Rugaciunii Horeb; la sfarsitul anului 3 casute erau deja ridicate!
  • 2004: s-au terminat cele cinci casute proiectate, la Muntele Rugaciunii Horeb, iar cabana mare a fost inchisa si acoperita (aceasta contine spatii de cazare, camere simple si duble, sala de mese, bucataria si sala de rugaciune).
  • 2006: in curtea Bisericii Filadelfia se construieste Casa de Rugaciune, o cladire din lemn care cuprinde doua sali de scoala Duminicala (copii, tineret, cursuri de Engleza, etc.), Biblioteca si Camera de Sus (unde au loc adunarile de rugaciune ale bisericii).